Kakspaning

Så smakar Delicatobollsglass


Häromveckan skrev vi om Triumfglass nya smaker Delicatoboll, Brownie och Dammsugare, i lördags sprang jag (äntligen) på en glasskiosk som hade de smakerna. Med facit i hand så är jag inte speciellt imponerad.

Glass i Kungsträdgården

En bägare med glassmakerna Delicatoboll och Dammsugare höll mig sällskap (förutom människorna på bilden alltså) i Kungsträdgården denna soliga lördag.

Efter några tuggor av respektive sort så är jag hyfsat nöjd, visst är det rätt god glass. Men tyvärr tycker jag att Triumfglass fegat ur lite vad gäller smakerna. Enligt innehållsdeklarationen till Delicatobollsglassen ska det vara 9 procent av det glassen fått sitt namn från. För en Ben & Jerry’s-dåre som jag för det tankarna till det märkets glassar med ordentliga kakbitar i, men något är fel med Triumfglass. Jag får leta väldigt länge innan jag hittar bitar av chokladbollarna som dessutom är mikroskopiska. Visserligen kan jag ha fått en kula som innehöll väldigt lite kakbitar, men i alla fall en ordentlig bit borde funnits tycker jag.

Om man ska säga något om själva smaken så är det mest som kaffeglass och inte så mycket Delicatoboll.

Ska man jämföra Delicatobollsglassen med något annat så är det lika mycket smak av den populära kondisbiten som det är jordgubbssmak i ett väldigt utspätt glas Fun Light jordgubb.

Inte heller Dammsugare-glassen levererar en smak som gör mig nöjd. Nej, även i fortsättningen kommer Kakbloggen att hålla sig till Ben & Jerry’s när andan faller på och vi vill kombinera kaka med glass.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related posts:

 1. Delicato och glass – spännande crossover
Standard
 • borscheborsche

  vacuum cleaner icecream? google translate doesn’t like your cakebloggen… :(

  • http://terander.wordpress.com/ Wandering Swede

   no no – you’re absolutely right!!! that’s what it translates to, because that cake/cookie looks like an old school vacuum cleaner! unfortunately it’s disgusting…

   • borscheborsche

    the cone? no comprende. as per usual.

 • Majsan_a

  Vart hittade du glassen? På vilket ställe?

  • http://twitter.com/kakbloggen Kakbloggen

   Jag hittade den i en glasskiosk vid Kungsträdgården, men borde finnas på många håll, Triumfglass är väl rätt så vanligt. Lycka till med glassjakten! :-)

   • Stefan

    Vadå vanligt? Du vet fan inte vad du snackar om, jag letade hela sommaren utan att hitta den, när jag väl fann den fanns det ingen återvändo eftersom den var så god var jag tvungen att köpa en hel 5-litersförpackning.

    • http://twitter.com/kakbloggen Kakbloggen

     Läs vad jag skrev Stefan. “Triumfglass är väl rätt så vanligt”, jag lovade inget. Kul att du hittade till Kakbloggen och att du gillade glassen.

 • Delicato

  När jag berättade för min kamrat om vad du skrivit här på bloggen sa han:
  “Den jäveln kan dra åt helvete..ÅT HELVETE!”

  Kan inte annat än att hålla med honom, du måste faktiskt ha något fel på smaklökarna.

  • http://twitter.com/kakbloggen Kakbloggen

   Mycket kul att en ynka recension (där jag dessutom skriver att glassen ändå var rätt okej) kan få flera personer (eller om det är en och samma anonyma person bakom) att reagera så aggressivt.

 • Micke

  Men skärp dig, tycker du inte att delicato  glassen är god?

   Utan att försöka skälla ut dig måste jag ändå på nåt viss tillrätta visa dig MADAME! Så här är det, triumf glass samarbete med delicato blev över svenska folkets förväntan. Den tog oss med storm, när vi trodde att allt var gjort inom glassens rike så small det till i Svenska kiosker runt omkring i vårt avlånga land. Det grön bruna guldet var här…en dammsugare så mäktig att man nästan nöp sig i kinden för att förstå att det var verklighet och inte nån dröm. Efter första skeden så kunde jag nästan känna en tår i mitt rådjurs öga. Jag mådde bra! Efter en 5 liters byta så stod det klart…jag har haft privilegiumet att få borra ner mitt mans ansikte i en skål fylld till bredden av guds gåva till mänskligheten. TACK..jag tackar min mor som födde mig så jag fick uppleva guld glassen. Tack DELICATO! Tack TRIUMF! Utan er hade jag fortsätt leva mitt enkla anspråkslösa liv en bubbla av tro att jag redan nåt mitt kall i livet, dock med er hjälp jag nu vet bättre! Jag avgudar glassen , det är en hyllning till oss livs njutare.  Att se glassen rulla sig efter glass skopan är som att se ett barn födas, man blir tårögd och vet att man då får vara med om nåt stort.  Det ska alltid vara tre kulor, då mår magen och själen som bäst. Det liksom blixtrar till när man tar av locket till dammsugar glasen.  i slutet av rengbågen sitter jag och äter glassen det är skatten som alla letar efter. Jag blir ett med glassen, likt ett nyförällska par. 

  Du i din enkelhet kan hålla dig till Euoroshopper 2 liters vanilj/jordgubb..det är fantasilöst likt dig. Med andra ord smaklöst! 
  Mvh Mikael G

  • http://twitter.com/kakbloggen Kakbloggen

   Det var värst vad aggressiv du var då (dock osäker på om du skämtar eller är allvarlig). Och nej, den glassen levererade inte vad den skulle enligt mig. Du får gärna äta så mycket du vill av den.
   Passar dessutom på att tacka för att du hittat till min enkla blogg, samt tack för dina stavfel och underhållande särskrivningar.

 • Pingback: Kakbloggen fyller 1 år | Kakbloggen – för fikaälskare

 • Pingback: Årets söktrender inom mat och kakor 2011 | Kakbloggen – för fikaälskare