Kakspaning

Helgens länktips vecka 26


London våren 2012

Förra veckan tog jag lite semester från mina länktips på grund av midsommar, men jag hoppas du hade en bra helg ändå. Här kommer några sköna tips för dig som gillar bakning och mat, alla länkar efter hoppet.

Smitten Kitchen läskade mig med ett recept på Cold rice noodles with peanut-lime chicken. Jag är skeptisk till lime/citron i matlagning (jag vet att jag är lite konstig), men bilderna får även mig att bli sugen. De levererade också en pimpad klassiker som ser riktigt läcker ut, en Triple berry summer buttermilk bundt - en sockerkaka med bär och ett fint täcke av glasyr.

För två veckor sedan skrev jag om Bacon Sundae (baconglass alltså), nu har Seriouseats testat den och det finns även en bild på hur den ser ut i verkligheten, bortom den photoshoppade reklambilden. Jag är skeptisk. Om du gillar amerikanska desserter och bakverk får du inte missa bildspelet American Classics på samma sajt.

Fantastiske Sebastien Boudet skrev ett väldigt intressant inlägg om Jästbolagets surdegsburkar, en stor bluff, läs inlägget!

För någon månad sedan testade jag att göra eget vaniljextrakt (gjorde en med vodka och en med sockerlag, båda blev kanon) och den här veckan bloggade Norecipes-snubben om hur man gör det med finess, den perfekta gå-bort-presenten kanske.

Übermysiga Tea på Söta saker tipsar om alla sina bullrecept, allt från svenska blåbärsbullar till amerikanska kanelbullar. Missa inte heller hennes grymma lördagslänkar.

Nu på onsdag är det 4 juli och därmed amerikanska nationaldagen, jag själv ska baka på tema USA tänkte jag och har uppmanat andra att hänga på. Sweets på Seriouseats tipsar om 15 desserter som kan passa på Independence Day.

Den här veckans länktips avslutas med två grymt intressanta inlägg från Jonas Cramby på Café. Det första handlar om hans jakt på de perfekta mackorna, den här gången är det en Pulled pork-sandwich. Och så har han intervjuat Pain de Martin/Martin Johansson om de vanligaste misstagen som hemmapizzabagaren gör. Båda två är väldigt läsvärda och har massor av snygga bilder som vanligt.

Om du är ute efter fina bakgrejer så kan jag tipsa om Leila Lindholms General Store som har en sommarrea med upp till 40% rabatt på vissa saker.

Kakbloggens vecka

Jag själv har varit rätt aktiv efter några vilodagar förra veckan, om du missat några inlägg så kommer dem här: recept på väldigt fräsch Raspberry Granita, Amber Ale and Chocolate Salty Balls Cupcakes, Salta chokladbollar. Veckan började med lite bilder från mitt tredje besök på Flippin’ Burgers och reportage från min resa till Choccywoccydoodah i Brighton.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related posts:

  1. Helgens länktips vecka 24
  2. Helgens länktips vecka 22
  3. Helgens länktips vecka 20
  4. Helgens länktips vecka 21
  5. Helgens länktips vecka 23
Standard