Goda semlor
Nyheter

Allt om semlor


Goda semlor

Nu på tisdag är det fettisdagen och då ska vi äta semlor igen! Under årets semmelsäsong har jag inte ätit supermånga semlor, bara blivit 4-5 stycken hittills. Det beror inte få att jag slutat tycka om fastlagsbullar, i år har jag kört hela januari utan att äta onyttigheter och då kommer man inte upp i så många semlor.

Oavsett hur du gör med semlor på tisdag så vill jag be dig om att inte äta skitsemlor. En skitsemla för mig är till exempel det Seven Eleven och vanliga matbutiker säljer (ofta i 2-pack).

Ta gärna en titt på innehållsförteckningen, som nästan är längre än detta blogginlägg. Efter du har gjort det så kan du också fundera på varför ett bra konditori tar tre gånger så mycket för en semla. Visst har ICA med flera lägre kostnader för råvaror och så vidare, men största anledningen är att man fuskar. Persikokärnor utblandad med mandelmassan och vatten i grädden är två vanliga fel.

Om du tänker baka semlor så kan jag rekommendera mitt recept på fastlagsbullar som ger riktigt saftiga bullar.

Och struntar du i att baka och tänker köpa så rekommenderar jag att du först tar en titt på vad Semmelmannen rekommenderar, som jag alltså intervjuade förra året.

Bilden är tagen av Hepp.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related posts:

 1. Glömt videoklipp om semlor
 2. Recept semlor
 3. Recept på jättegoda semlor
 4. Jesper Långström tipsar om semlor
 5. Semlor ska ätas färska
Standard
 • Anonym

  Herregud vad denna blogg gör mig lycklig! Underbar layout och innehållet håller även det hög klass :)

 • Ida

  Så gott :) Ha en bra dag och kika gärna in på http://coffeeandcupcake.blogg.se :)