KategoriVardagligt

Tårta till 5-åringskalas

Hej,

Nu på måndag under annandag påsk kommer min son att ha 5-årskalas. Jag har lovat honom att göra en svampbob tårta!

Vet inte riktigt hur det kommer bli men jag har kikat på flera videos. Förra året gjorde jag en angry birds tårta och råpluggade i flera veckor innan hur jag skulle göra den genom att studera flera Youtube-klipp om och om igen.

Jag var först inne på att göra en miniontårta då min son är väldigt fascinerad över de gula små figurerna men det kändes som att det skulle bli att ta vatten över huvet då jag ännu bara gjort 2 st tårtor i mitt liv med sockerpasta.

Jag hoppas att svampbob tårtan ligger i min kunskapsnivå. Ser ut att vara färre steg i videon än miniontårtan.

Nedan kan ni se ett klipp från youtube som jag tänker ha som guide till min tårtbakning på måndag.

Fick bli verkstadsbesök med min bil

Bilen inlämnad på verkstad

Förra veckan började lampan lysa för mina bromsbelägg. Kontaktade då min lokala bilverkstad Lidingö Rostskydd Hb några gator bort som jag har anlitat tidigare för bilservice och andra arbeten. Dem kunde ta emot min bil för en kontroll omgående samma dag och jag fick då även själv se hur bromsklossarna och skivorna såg ut. Skivorna såg bra ut men bromsbeläggen bak var slitna och behöver bytas. Bokade en tid för åtgärd nästa vecka. Mycket trevliga verkstadskillar som är bra på att förklara tydligt vad som behöver göras samt hur arbetet går till.

Inget roligt att lägga pengar på men vad ska man göra!