Tid: ca 40 min

Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka med kokostosca

Ingredienser kaka:

  • 200 g margarin
  • 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 0,75 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

 

Ingredienser kokostosca:

  • 200 g kokosflingor
  • 100 g margarin
  • 1 dl socker
  • 2 msk grädde
  • 1,5 dl ljus sirap

 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Klä en ungfast form gärna en mindre bakplåt med hög kanter med bakplåtspapper. Kläck äggen och tillsätt socker vispa poröst i en bunke.

Smält margarinet antingen i en kastrull på plattan eller i en skål i micron. Mät upp de torra ingredienserna och blanda varsamt i en skål. Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget i ägg blandningen.

Efter att alla torra ingredienser blandats i kan du försiktigt hälla i det smälta margarinet. Se till margarinet blandas ut väl. Häll över smeten med hjälp av en slickepott i den klädda bakplåten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Under tiden gör du toscatäcket genom att smälta samman alla ingredienser i en skål.

Låt sjuda i några minuter tills dess att smeten tjocknat.

Efter att kakan gräddats klart ta ut den ur ugnen och bre på kokossmeten och gör in den i ugnen på nytt 10-15 min tills kokosen fått färg.

Skär i små rutor och bjud dina vänner på!

Klädd bakplåt

Klädd bakplåt

Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka med kokostosca

Kladdkakssmet

Kladdkakssmet

Kokostosca

Kokostosca

Färdig kokostosca

Färdig kokostosca

Färdiggräddad kladdkaka med kokostosca

Färdiggräddad kladdkaka med kokostosca