Havreflarn

Havreflarn

Havreflarn

Tid: ca 20 min
Antal: ca 30 st

Ingredienser:

100 g margarin eller smör
3 dl havregryn
1 ägg
1,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull eller i en mikro. Vispa sedan ägget i en skål och lägg till det smälta smöret. Blanda havregryn, socker, vetemjöl och bakpulver i en bunke och häll ner smör- och äggblandningen i den. Blanda allt och klä en plåt i bakplåtspapper. Ta en sked och gör små klickar av smeten på plåten. De ska vara lika stora som en enkrona. Grädda havreflarnen i ugnen i 10-12 minuter beroende på ugnstyp. När havreflarnen är klara tar man bakplåtspappret med flarnen och flyttar de från plåten. När de har svalnat kan man långsamt ta loss de från pappret och servera de.